1/10

1/13

* JUST COMPLETED - MT MARTHA - NEW BUILD 

 

This project involved the design of a new home and associated landscape on a sub-divided rear block of a battle-axe subdivision.

The client brief was essentially for a single storey weatherboard permanent home with a classic / contemporary beachside aesthetic.

 

Our client requested the inclusion of a 'separate' self contained / multi purpose annexe, a swimming pool and ample indoor / outdoor synergy to compliment the home's beachside location.

MT MARTHA - RENOVATION 

 

This project involved the re-design and transformation of a three storey brick veneer home from the 1970's to a contemporary  pared back yet sumptuous home.

 

We stripped back the home to it's bare bones then went about rebuilding the interior, exterior and surrounding landscape. We redesigned the interior to renew yet compliment the original design.  Although now looking like a new build the home still retains it's original architectural 'zeitgeist'.

This project was undertaken in partnership with Hanns Build.

 

WINNER - HIA AWARD - GOLD  KITCHEN (RENO.) 

1/4

MOUNT MARTHA - RENOVATION

 

This project involved the internal renovation of  a 1970's weatherboard beach house on the Mornington Peninsula. The original kitchen, living and dining areas, bathroom, entrance hall and all bedrooms got a make-over.

 

The new open plan kitchen/ living/dining room was opened up by removing internal walls to allow unparalleled views across Port Philip Bay.

 

The dark timber pannelling was removed and replaced with crisp off-white plaster, while the carpet and lino tiles where ripped up. The floor was then polished to allow light to flood and warm the space.

 

FEATURED  - HOME BEAUTIFUL MAGAZINE

1/10

ELSTERNWICK - RENOVATION

 

This project involved the design of a double storey extension and redesign of the remaining internal structure of this Victorian 'Worker's' cottage.

 

Due to disrepair, we demolished 80% of the existing dilapidated home though retained the original frontage. From the streetscape the 'new, extension was deliberately deigned to be in keeping with the charming original 'Victorian' architectural style.

 

Internally the home was designed to be a seamless transition from old at the front  to the new at the rear. The rear façade and interior was sensitively modern by design.

FEATURED - YOUR MORTGAGE MAGAZINE

© 2023 by Dawkins & Dodger Architecture. Proudly created with Wix.com